bewusstlos Sex Videos - XXX FILME

SpeckmeuSe

Review of: SpeckmeuSe

Reviewed by:
Rating:
5
On 18.01.2021
Last modified:18.01.2021

Summary:

Du kannst das Mdchen auswhlen, dicke Titten, lesen sie mehr, das schiff muss die andere auf sie haben!

nice-image.com: Haribo Weisse Speckmäuse Mengeg - Jetzt bestellen! Große Auswahl & schneller Versand. Speckmäuse - Wir haben 3 leckere Speckmäuse Rezepte für dich gefunden! Finde was du suchst - köstlich & vielfältig. Jetzt ausprobieren mit ♥ nice-image.com​. Speckmäuse, Babymäuse ca. 7 -tägig, Stück.

Mäusespeck

Speckmäuse 5 Tage stellen gerade bei der Aufzucht von jungen Schlangen ein maßgebliches Futter dar, aber auch für kleine bis mittelgroße Echsen werden. Speck Mäuse g 50 Stück - Frostfutter - Frostmäuse - Futtermäuse. EUR 16, Lieferung an Abholstation. EUR 16,00 Versand. Speckmäuse. Über 3 Bewertungen und für lecker befunden. Mit ▻ Portionsrechner ▻ Kochbuch ▻ Video-Tipps! Jetzt entdecken und ausprobieren!

SpeckmeuSe Speckmäuse Video

Suchergebnis auf nice-image.com für: speckmäuse. nice-image.com: Haribo Weisse Speckmäuse Mengeg - Jetzt bestellen! Große Auswahl & schneller Versand. Speckmäuse - Wir haben 3 leckere Speckmäuse Rezepte für dich gefunden! Finde was du suchst - köstlich & vielfältig. Jetzt ausprobieren mit ♥ nice-image.com​. Speckmäuse. Über 3 Bewertungen und für lecker befunden. Mit ▻ Portionsrechner ▻ Kochbuch ▻ Video-Tipps! Jetzt entdecken und ausprobieren!

Es ist SpeckmeuSe einem schwulen video-chat geworden. - Sie befinden sich hier

RUF Mini Marshmallows Mäusespeck Schaumzucker Pastellfarben, bunt, 10er Pack 10 x 45 g. Speckmäuse - Wir haben 3 leckere Speckmäuse Rezepte für dich gefunden! Finde was du suchst - köstlich & vielfältig. Jetzt ausprobieren mit ♥ nice-image.com ♥. Veel dank is op zijn plaats voor de input van en verhelderende gesprekken met Tim Dalle (nice-image.com), Azer (nice-image.com), Mark Vekemans, Alex Deforce (nice-image.com), Ralf Leesen (nice-image.com Veel dank is op zijn plaats voor de input van en verhelderende gesprekken met Tim Dalle (nice-image.com), Azer (nice-image.com), Mark Vekemans, Alex Deforce (nice-image.com), Ralf Leesen (nice-image.com), Benny Janssens, en Gorik ‘Gomar’ Van Oudheusden – evenals de vele fans, initiatiefnemers en artiesten die ik doorheen de jaren heb ontmoet.

Ik had gehoopt in september een bezoekje te mogen brengen aan Ayco. Dat is jammer genoeg niet meer mogelijk. Aan de andere kant denk ik: als er iets wegvalt, moet er wel iets anders in de plaats komen.

Ik had hem nooit durven vragen om mee te werken aan mijn plaat. Maar hij hoorde mijn muziek en hij wou meedoen.

Dat was een heel belangrijk moment voor me. Ik beschouw mezelf niet als een technisch goede zangeres. Het heeft ervoor gezorgd dat ik in het diepe ben gesprongen.

Ik ben naar daar The Sparkle Studio in Pacific City, Oregen, red. Met opzet omdat ik een deel van het schrijfproces met Shahzad en Peter wou doen.

Tussen het einde van de opnames en de release begin ik wel eens te twijfelen. Dan word ik onrustig: wil ik me wel zo blootgeven aan de luisteraar?

Dat blijft toch wat eng. Maar goed, ik moest deze plaat maken. Mijn albums zijn altijd meegereisd op het emotionele pad dat ik op dat moment aan het volgen was.

Eigenlijk waren het voorbodes van waar ik later in mijn leven zou staan. Mijn muziek onstaat heel onbewust, zie je. Ik kan me niet voorstellen dat ik snel iets zonder hen zal doen.

Ik had geen idee van wat het muzikaal zou worden. Alles is vertrokken vanuit een wederzijds vertrouwen.

Kan ik het jonge bands aanraden om internationaal te denken qua sound en samenwerkingen? Dat heeft heel erg te maken met wie je bent.

Muzikanten hebben vaak een heel sterke vriendschap met de vaste mensen met wie ze spelen. Ik ook, maar ik kan ook heel hard zijn. Ik durf zeggen: jij komt niet op mijn plaat.

Toen ik deze plaat opnam ben ik dat echt gaan beseffen. Eerst moet de plaat er zijn. Zolang die niet af is, wil ik over niets anders nadenken.

Daarna ben ik redelijk gestructureerd om de muziek zo goed mogelijk neer te zetten en te beschermen. Je moet zorgen dat mensen je plaat kunnen horen.

Ik heb altijd superkleine stapjes genomen. Ik heb heel weinig concessies gedaan en ben mijn eigen weg gegaan. Telkens als ik in mijn favoriete zaaltje in Hannover speel — er kan man binnen — zit het helemaal vol.

Ik krijg er bakken liefde. Dat is alles wat ik wil. Dat was niet gemakkelijk voor hen, ik snap dat heel goed. Maar ik had de nummers geschreven en ik ondervond wat ze nodig hadden.

Het klinkt keihard maar hoe iemand zich daar bij voelt of zelfs hoe ik me daar bij voel, is eigenlijk niet belangrijk. Het draait niet meer om mij of hen, het gaat over het werk.

Mijn liveband heeft weliswaar heel veel kwaliteiten. Wat ik niet wil, is dat ze de partijen van de plaat naspelen. Ik wil ook van hen een eigen inbreng.

Dat is ook weer nieuw en anders. Ik zie het zitten om die reis met hen te doen. Er moet ziel in de muziek zitten. Ik huur geen mensen in, ik investeer in het menselijke.

Van daaruit vertrekt het voor mij. En dan reageert hij en spring je. De essentie is dan niet dat je hem weinig hoeft te betalen.

Nee, dan weet je dat hij er zijn hart in zal leggen. Qua manier van liedjes schrijven zat ik een beetje vast. Ik zong volgens het ritme van mijn gitaar.

Shahzad heeft me daar uit getrokken. Ik moet totale overgave tentoon spreiden als ik zing, alsof alles van instrumentatie eromheen kan wegvallen.

Op die manier ontstaat er extreme kwetsbaarheid en beland ik op een andere plek. Wachten is o zo belangrijk. Kijk naar het werk en neem de tijd.

Ik vind het altijd raar als iemand denkt dat een plaat een succes moet worden of dat er een single moet op staan. Je maakt toch muziek omdat je die noodzaak voelt?

Wat er daarna gebeurt? Als het voor jezelf klopt, dan moet dat eigenlijk volstaan. Ik ben eigenlijk heel onzeker. Zeker als muzikant. Ik ben helemaal niet zo technisch aangelegd.

Ik doe alles op het gehoor. Maar ik heb geleerd om om me niet langer te laten afleiden door de dingen die ik niet goed kan.

Als ik dat kan loslaten, ben ik vrij om te spelen. Bel nu goedkoper voor het goede doel met Ello Heb jij het hart op de juiste plaats? Dan is Ello echt iets voor jou.

Deze gsmoperator schenkt al zijn winst weg aan het goede doel. Bovendien heb je nog een extra reden om voor Ello Mobile te kiezen.

Ello is namelijk een pak goedkoper geworden! De prijzen van onze tariefplannen zijn gelijk gebleven, maar je krijgt nu beduidend meer bel-, sms- en surfwaar voor je geld.

LOHAUS De muziek van lohaus is opgebouwd volgens een oerdegelijk recept: dromerige triphop, gecombineerd met goeie muzikanten, hier en daar een spaarzaam streepje elektronica, en een nasale, androgyne zangstem.

Veelbelovend opkomend talent, dus. SPERWER Sperwer houdt van reverb, zo lezen we op hun vi. Daar mag je gerust nog indie, pop en shoegaze aan toevoegen.

Het trio uit Kortrijk werd pas in november opgericht, maar hun dreampop slaat duidelijk aan. Zo overtuigden ze al voldoende om deze zomer op onder andere Vama Veche in Brugge en Boomtown in Gent te spelen.

LENNART JANSSEN Tien amps. Een twintigtal gitaren. En een ontzagwekkende pedalencollectie. Lennart Janssen is trotse Limburger, PXLMusic alumnus en gearslut.

Liefhebbers van het betere opwindende gitaarwerk kennen zijn band Statue: een instrumentaal lawaaicollectief met zomaar eventjes vier elektrische gitaren, bas en drums op de loonlijst.

Op uitnodiging van Stijn Meuris sloopten ze afgelopen zomer de Wablief?! Naast Statue levert Janssen zijn diensten aan het te ontdekken popcollectief Shun Club band rond Johan Verckist van General Mindy en het zeskoppige singersongproject Bonfire Lakes.

In het verleden hebben we, in deze rubriek en op de Poppunt-site, gitaristen al uitvoerig klank en beeld laten verschaffen bij de pareltjes op hun pedalboard.

Hoe functioneert gear in verschillende contexten, van studiowerk tot livesituaties? En wat zijn de criteria waaraan de aspirant-gitarist nieuwe aankopen moet toetsen om een veelzijdig en breed inzetbaar instrumentarium op te bouwen?

De originele pickups heb ik onlangs laten vervangen door TV Jones-pickups — dat zijn de pickups in oude Gretsch-gitaren, sowieso mijn grote gitaarliefde.

Omdat ze een stuk stroever spelen dan, euh… goeie gitaren, moet je ze anders benaderen: rammelende frets moet je omzeilen door een andere vingerzetting, bijvoorbeeld, en zo produceer je automatisch een bijzondere, persoonlijker sound.

Een instrument moet je als muzikant vooral uitdagen, vind ik. Met andere woorden, Lennart: met welk gerief doe jij de dagelijkse koorddans tussen noise, pop en weemoedige songs in al je bands?

Ik heb ook een Telecaster. Die is nog van mijn pa geweest en is uitermate geschikt voor het betere studiowerk. Daarnaast heb ik een tiental speciallekes van Eko, een Italiaans merk opgericht in de jaren vijftig en enorm populair geworden in de sixties.

Sowieso koop ik weinig moderne spullen: als pakweg Electro Harmonix iets nieuws lanceert, hoef ik dat niet per se te hebben.

En handleidingen lees ik niet: op de meest interessante geluiden stoot je vaak toevallig, door een beetje rond te klooien en te zien waar je uitkomt.

Materiaal dient om mee te experimenteren. Sessiemuzikanten die op maandag voor K3 en op dinsdag voor een metalgroep worden opgebeld, beschikken best over de juiste gitaren en het juiste materiaal voor die jobs.

En als ze dan nog enigszins speciaal klinkt en geen pijn doet aan de portemonnee, dan moet je niet twijfelen. Bij de aanschaf van materiaal is mijn motto: wat mis ik nog in mijn spectrum?

Nieuwe versterkers uit massaproductielijnen hebben geen karakter. Mijn oog valt zelfs meestal op onbekende merken. Sinds een week of twee gebruik ik een oude Eko, een Vox ACkloon.

Die stond stof te vergaren bij mij thuis. Maar ze mocht onlangs mee voor een liveshow en ze heeft me verbluft. Klinkt echt te gek! Ik heb wel een vrij nieuwe speaker.

Nu we onder gearsluts zijn, mag ik namedroppen, zeker? Een Doctor Z-cabinet, die heeft een groter bereik dan oudere speakers. Zoek bands en gitaristen die je goed vindt, en pik van iedereen een beetje.

Wat vind je precies interessant aan deze of gene gitarist? En welke elementen kan je gebruiken binnen je eigen sound? Experimenteer ook! Test zoveel mogelijk materiaal, maar begin niet onmiddellijk alles te kopen.

Leen spullen van vrienden. En blijf evolueren: sound is een nooit ophoudende zoektocht. Zo heb ik ontdekt dat mijn voorkeur uitgaat naar hoekige gitaristen.

De bluesy, perfecte sound van de Claptons van deze wereld ben ik beu: veel te proper. Een gitarist en experimentalist als Thurston Moore vind ik duizend keer interessanter.

Hoe hij gitaren en sound benadert: waan-zin-nig! Maar ze passen niet bij mijn speelstijl. Zes jaar geleden heb ik een Jaguar gekocht en die is veel beter geschikt voor mijn spel.

Ik speel bijvoorbeeld vaak achter de brug, om Sonic Youthnoise te maken — dat kan niet op een Strat. En ik maak ook veel gebruik van de vibrato-arm.

Onlangs trok Wouter Van Belle hier flink van leer tegen de PXL-Music, waar de focus vooral op techniek en minder op een zoektocht naar persoonlijkheid zou liggen.

Heb je aan de PXL de juiste attitudes geleerd ten opzichte van gear? De lesgevers zijn mensen uit het werkveld: de meesten staan al twintig jaar in de praktijk en hebben dus bakken ervaring om door te geven.

En in tegenstelling tot jazz- en klassieke opleidingen aan het conservatorium concentreert de PXL-Music zich niet op virtuositeit.

Met andere woorden: je leert er niet zo veel mogelijk toonladders aframmelen in een minuut. Integendeel: wij werden net hard aangemoedigd om te experimenteren.

Leer je er rocken? Nee, natuurlijk niet. LEEN SPULLEN VAN VRIENDEN. Wat is de taakverdeling die kakofonie voorkomt?

Elke muzikant ken zijn plaats in de band, zonder dat we het expliciet moeten verwoorden. Joos Houwen legt de onderste laag neer, zeg maar, de begeleiding.

Maxim Helincks speelt de riffs. Maar die taken zijn niet in steen gebeiteld, we kunnen heel makkelijk van rol switchen. Na onze eerste show merkten we dat de formule werkte: niet alleen voelden we onderling heel wat chemie, we zetten samen ook een indrukwekkende wall of sound neer.

Zo is die band natuurlijk gegroeid. Naar sound, naar persoonlijkheid, naar materiaal om verliefd op te worden. Ik speel altijd in dienst van het groter geheel, van de song.

In Shun Club en Bonfire Lakes speel ik meestal zelfs gewoon niet: ik wacht, om de muziek ruimte te geven. En dan, op het juiste moment, val ik in met een coole lick of riff, of haal ik fel uit met een flinke noise-eruptie.

De interessante wending die je als luisteraar niet ziet aankomen, dat is mijn bijdrage aan die bands. Geen idee wie die mens is, maar ik gruwel van die eighties sound die nu aan het terugkeren is.

Toegegeven: op mijn pedalboard zit een choruspedaal. Die gebruik ik om de treble bij noise-erupties zachter te maken. Maar het nut van dat effect ontgaat me voor de rest volledig.

Pioneer pro audio heritage, Pioneer DJ expertise. Remastered to deliver accurate, neutral sound to dance music producers. Maar kan er iemand mij for once and for all uitleggen welke richtlijnen ik kan volgen om goddelijk goede.

Als het publiek altijd. Muziek zonder passie gemaakt, kan bij mij geen passie. Ik wek de ontgoocheling zelf op, iets verwachtende dat het stuk helemaal niet probeert te geven.

Draait Radio 1 betere nummers dan MNM? Programmeren ze betere groepen in de rocktempels in Brussel.

Mijn tiende, als je die keer dat ik zelf meedeed meerekent, maar daarover later niets meer. Mijn eerste was achttien jaar geleden.

Mintzkov Luna won, Admiral Feebee werd tweede, Venus In Flames derde, en verderop in het finalepeleton zaten ook nog Zornik toen nog met achternaam Breknov en Mint.

Een goed jaar. Alsof de Rock Rally zelf nog niet feest genoeg zou zijn. De moeder aller rockwedstrijden zegt men, en zoals je weet, heeft men altijd gelijk.

Blijft de vraag: hoe komt dat nu? Ik zou durven zeggen: het systeem. Elk jaar tien goeie nieuwe groepen? En daarna: de demoselectie.

Ik antwoord altijd hetzelfde: totaal niet, maar wel erg zwaar en vermoeiend. Vergelijk het met een hele dag in een lawaaierig vliegtuig zitten, ter hoogte van de vleugel, vlakbij de motoren, en daar een slechte drummer bij, en een stewardess die de hele vlucht lang veiligheidsinstructies zingt in een toonaard die geen naam heeft.

Van een demoselectie was nog geen sprake. De finale vond plaats in de Brusselse Beursschouwburg, Once More won, Stage Beast werd tweede, maar De Kreuners werden het bekendst.

En een eerste neveneffect van de Rock Rally was een feit: je hoeft niet op het ereschavot te belanden om door te breken, een finaleplaats volstaat vaak als springplank naar eeuwige roem.

Ook aan beroemde tweedes en derdes geen gebrek: 2 Belgen, The Wolf Banes, Gorki, Tom Helsen, Admiral Freebee, Absynthe Minded, The Black Box Revelation, Jasper Erkens, Team William, The Sore Losers.

En wie er toch in slaagt om met het goud om de nek verloren te lopen, wordt ook een legende. Nietwaar, Charlie 45, waer bestu bleven?

Op niets in het bijzonder. Goed is goed, slecht is slecht. En funk uit de Kempen is funk uit de Kempen: een soort meteorologisch verschijnsel waarmee we moeten leren leven.

Een zanger die kan zingen: wees welgekomen, vriend! Een drummer die de groove in de polsen heeft: naar de preselecties! Klasse, hoe eenzaam en miniem ook aanwezig, springt er altijd bovenuit.

Hoe zoiets kan? Preselecties Het aantal deelnemers aan de preselecties staat sinds jaar en dag rotsvast op De galm van Mechelen! De perfectie van De Zwerver!

Het lokale bier en de koninklijke loge in Zaal Racing in Gavere! En daar dan groepjes zien. En vaststellen of je het juist gehoord hebt, of er wel degelijk panache, durf en dadendrang in de geselecteerde jongens en meisjes zit.

Vaak teleurgesteld worden, zoals bij Tubelight in Op demo de gedoodverfde winnaar, maar live te vroeg, te groen en te weinig.

Vier jaar later stonden ze in de finale. Net zo vaak je vermoeden bevestigd zien. Of The Hickey Underworld in Tongeren, preselectie nummer twee of drie, en weten: als er niks meer volgt, hebben we toch een winnaar.

En een enkele keer bij de lieve heer Jezus niet meer weten waarom wat zich op de planken aan het afspelen is, erdoor is geraakt.

In de halve finale vragen we je om een cover te spelen. Deels voor ons eigen plezier, deels om je op de rooster te leggen. Voor wie niet in covers doet vaak een vervelende, schijnbaar nutteloze opdracht.

Een verplicht nummer, tijdverlies. Anderen beleven dan weer zo veel plezier aan hun cover dat ze vergeten waarom het origineel het origineel was.

De waarheid is dat de cover zelden beslist over winst of verlies. Als het origineel ineens het origineel niet meer is, dan heb je iets buitengewoons gedaan.

En dan de finale, ergens diep in maart altijd, een half jaar nadat het begonnen was. De eerste zonnige dag van het jaar meestal, en dan die hoofdstedelijke muziekbunker in.

Het Finale Oordeel. Wie de preselecties niet overleeft, mag voor minstens twee jaar terug het kot in. Nadenken, drinken, weten dat er nog van alles aan schort.

Opgeven of het licht zien. Of gewoon verdermodderen, eenieder het zijne. Wie de halve finales haalt, weet meer.

Dat je iets te pakken hebt. Misschien weinig, misschien nog lang niet genoeg. Maar wel iets. En dat is veel meer dan het dubbel van niets.

Vanaf dan kan je je inschrijven voor de moeder aller rockwedstrijden, en wel via vi. Alle details vind je op humo. Over crowdfunding is al ontzettend veel geschreven en gezegd.

Het principe lijkt simpel: vraag aan een heleboel mensen een kleine bijdrage, en je hebt al snel een aardig potje geld bij elkaar. Maar het zit helaas allemaal iets complexer in elkaar dan dat.

Een succesvolle crowdfundingcampagne betekent meestal een pak extra werk, zonder garantie op succes.

Waarom zou je er dan toch voor kiezen om een campagne op te starten? Ze hebben allebei een tijd terug geld gevraagd aan de crowd voor hun project — allebei met succes.

In het voorjaar van kreeg Byron Bay de kans om een tiendaagse tournee te doen in Spanje. Maar koken — in dit geval: touren — kost geld, en dat geld had de band op dat moment niet.

Ze besloten de gok te wagen en bij het publiek aan te kloppen. Via indiegogo. Ze vroegen subsidies aan en berekenden hoeveel ze zouden kunnen verdienen met gages en verkoop van merchandise ter plaatse.

We zagen het als een manier om een klein stukje van ons project gefinancierd te krijgen, de restfractie zeg maar.

Een volledige tournee op deze manier financieren leek ons niet de way to go. Aan een subsidiedossier ben ik niet begonnen want er was niet genoeg tijd meer, en bovendien komt een muzikante die nog niet veel bewezen heeft — zoals ik — daar niet voor in aanmerking.

Een echte lening zag ik dan weer niet zitten want dan voelde ik me te veel gebonden. Op kickstarter. En dat is nog gelukt ook! Uiteraard draait crowdfunding in de eerste plaats rond het inzamelen van geld.

Maar tegelijk biedt een crowdfundingcampagne een unieke mogelijkheid om jezelf, je band of je project in de kijker te zetten. Ook de pakketten die je in ruil geeft voor een bijdrage perks, red.

Die moeten echt cool zijn, en het gevoel geven dat mensen iets waardevols of unieks krijgen in ruil voor het geld dat ze doneren.

Bij een overdaad aan pakketten is de campagne niet meer overzichtelijk en geef je mensen te veel keuzestress.

Daardoor geven ze misschien helemaal niets. Een goeie crowdfundingcampagne begin je dus niet zonder een duidelijk idee van hoeveel je project in totaal gaat kosten.

Budgetteren is absoluut noodzakelijk, want alleen zo krijg je inzicht in hoeveel geld je al beschikbaar hebt, en hoeveel je nog bij elkaar moet gaan zoeken, op welke manier dan ook.

De kracht van herhaling? In een gesprek kan je veel beter je enthousiasme overbrengen en uitleggen wat je precies gaat doen.

In de periode dat mijn campagne liep, heb ik ook heel bewust veel live gespeeld. Als je aan het eind van een concert aan het publiek meegeeft dat je een crowdfundingcampagne hebt lopen, dan zijn ze meer bereid om hun portefeuille open te doen.

Zeker als het een goed concert was. Maar daarnaast heb ik me wel volop ontpopt als social mediabeest. Ik ben normaal gezien niet zo actief op Facebook, maar tijdens mijn campagne was ik er niet van weg te slaan.

Dat moet ook, als je zoveel mogelijk mensen wil bereiken. Hoe je het ook draait of keert, bij crowdfunding komt toch altijd een beetje bedelen te pas.

Het is dus heel belangrijk om goed in te schatten wanneer en waarvoor je crowdfunding inzet, en wanneer en waarvoor vooral niet.

In het eerste geval kan je wel een paar campagnes doen, maar je moet vooral niet overdrijven. Met Byron Bay zouden we het bijvoorbeeld nog eens kunnen proberen voor een debuutalbum.

Zelfs als die plaat door een label wordt uitgebracht. Je doet het dan een stuk om de plaat te prefinancieren, maar vooral als extra promotool.

Promotie en communicatie met je fans en sponsors is dus erg belangrijk. In ruil daarvoor geef je d. Het is zelfs geen slecht idee om een klein budget te investeren in goeie promo bv.

Facebook-ads, een professioneel uitziend filmpje … om zo grotere sommen binnen te halen. Maar een campagne moet in de ogen van het publiek altijd gerechtvaardigd zijn: je moet dus altijd kunnen blijven aantonen dat je de extra steun echt nodig hebt.

Ook over de nazorg denk je best goed na. Je wil je sponsors natuurlijk niet in de kou laten staan eens je campagne afgelopen is.

Ze krijgen wel al iets in ruil voor hetgeen ze doneren, maar een persoonlijk bedankje is altijd leuk.

Omschrijf heel goed wat je precies wil doen en waarom die stap nodig is voor jouw ontwikkeling als artiest. Geef mensen het gevoel dat ze deel kunnen uitmaken van je verhaal en dat ze echt een verschil kunnen maken voor je project.

In het geval van een tournee kan je bijvoorbeeld alle data meegeven, inclusief een link naar de venues waar je gaat spelen.

Zo weten sponsors precies waar hun geld naartoe gaat. Hou er rekening mee dat je je originele idee zult moeten bijstellen als je niet genoeg geld ophaalt.

Zorg er dus voor dat je je project ook zonder crowdfunding kan realiseren, en dat je je project kunt verbeteren dankzij het geld dat je van de crowd krijgt.

Plak een realistisch bedrag op je campagne, zodat mensen het gevoel krijgen dat hun bijdrage echt telt. Vraag liever wat minder, zodat je het bedrag zeker haalt en dus kan communiceren over een succesvol verhaal.

De voorbereiding, de constante opvolging, de promocampagne offline en online, de bedankingen achteraf en het afhandelen van alle perks die mensen gekocht hebben: het gaat niet vanzelf.

Die onzekerheid vang je deels op met een goeie begroting en een minimumscenario zie 3. Zorg ervoor dat mensen zin krijgen om hun portefeuille voor jou open te doen.

De grote crowdfundingplatforms zoals Kickstarter en Indiegogo geven op hun site heel wat tips om de slaagkansen van je crowdfundingcampagne te vergroten.

Alle tips vind je op velekleintjes. POPPUNT GEEFT POPADVIES! Van je eerste stappen als muzikant of dj tot het nalezen van je platencontract: we staan je bij over de hele lijn.

Get in touch! Eenmalige invalbeurt voor een concert of maanden op tournee? En t-heater doet meer: je kunt er terecht met al je vragen over verloning, werken in binnen- en buitenland, belastingen en het kunstenaarsstatuut.

Zorg jij maar voor de muziek. Al de rest laat je met een gerust hart over aan de specialisten van t-heater. Meer weten? Kijk snel op www.

Sven Hubin, Stationsstraat , Mechelen - BTW BE Op poppunt. Een greep uit het programma voor de komende weken …. Onze popadviseurs zijn veelgevraagde sprekers in muziekcentra, jeugdhuizen en hogescholen.

Al jaren doorkruisen ze het Vlaamse land om infosessies te geven over de meest uiteenlopende topics uit ons muzikale werkveld. Wil jij ook een muziekeducatieve dag of avond organiseren?

Boek een sessie via. Gemakkelijk bankieren op je smartphone? Download nu de KBC-Mobile Bankingapp. Daarmee is mobiel bankieren een fluitje van een cent!

Nu is het tijd voor een nieuwe hoofdstuk: Wooly Mammoths is dezelfde band, maar met twee extra leden. De muziek kreeg eveneens een upgrade: aan de oorspronkelijk indiepop werd een stevige scheut pyschedelica toegevoegd.

Een sound die ons doet denken aan Tame Impala, Kurt Vile, Woods en Real Estate. Perfect voor zomerdagen. In vi. Lees de volledige reviews en beluister de muziek op vi.

Daaronder zitten behaaglijke, van mooie en solide koppen en staarten voorziene indierocknummers waar geen speld tussen te krijgen valt.

Maarten Langhendries. Elke song is een impressionistisch, soms magisch realistisch verhaaltje waarin elke stem een personage speelt. Marc Alenus.

Gewoon, omdat het nu nog even kan. Want dat Five Days groot zal worden, staat in de sterren geschreven. Arne Van Duppen. Bram Pollers. Steven Van Dorpe.

Bram Vermeersch. Op het vi. Puik qua productie en te situeren tussen melancholische soul en laidback duister-sfeertjes.

DAN Finalist. Show op. Boomtown DIVERZ. DJ KYNAN COSMA Show op Natural Highs L. GREEDY Finalist Maanrockrally MUCO FT.

Selectie Oost. Ik ben sinds juryvoorzitter en maak alle fases mee. Ik probeer na de finale ook contact te houden met zoveel mogelijk finalisten.

Mijn deur staat altijd open voor advies. Het is een laagdrempelige manier om je te tonen. Bij Rockvonk zitten een aantal talenstscouts in de jury of in de organisatie.

Je wordt mogelijk opgemerkt en als je in de finale raakt, krijg je toegang tot artistiek advies op het hoogste niveau. Het kan een springplank zijn, zoals dat voor velen het geval was.

Om de twee jaar kunnen jonge muzikanten zich meten met hun streekgenoten. In het najaar van slaan de provinciale popconcoursen opnieuw de hengel uit, in de hoop weer wat verse, vette vis te vangen.

Bekende namen zijn Absynthe Minded, Sioen, Intergalactic Lovers, Team William en Hong Kong Dong. De winnares van vorige editie, Anna.

Heel wat deelnemers braken later nationaal door: Customs, Float Fall, Willow, Jasper Erkens, Douglas Firs, Five Days, The Me In You …. Voor degenen die er wel bij zijn: wat is belangrijk bij de liveshows?

Haal je slagwerkwerk met dit pakket uit de akoestische sleur. Say wuk?! Met dit pakket rust je een akoestisch drumstel snel en easy uit met elektronische percussie.

Of keiveel mogelijkheden natuurlijk, afhankelijk van hoe neurotisch je in elkaar steekt. Je vindt het antwoord in dit magazine. Vermeld ook je naam en adres.

Stuur mij een mailtje, en we zien wel wat er uit de bus komt! ADDICTION ZKT ZANGER ES Addiction zoekt een nieuwe zanger es aangezien wij nu zonder zitten.

Wij kunnen echter niet wachten om opnieuw op te treden dus zoeken wij snel iemand anders! Dan moet je zeker een mailtje sturen!

Wij repeteren wekelijks in Wielsbeke waar wij ons eigen lokaal hebben. GITARIST ZKT ZANGERES Ergens in de buurt van Gent of Brugge ik ben van Zomergem.

De bedoeling zou zijn om eigen geschreven liedjes te spelen met af en toe een covertje ertussen en eventueel uit te breiden.

Poppunt en Maes, dat zijn 2 handen rond 1 Maes. Want Maes kiest resoluut voor muziek! Maak meer met je vrienden, fantastische muziek en een frisse Maes.

Kijk voor meer info op maes. Zo doen wij dat. Met graagte! Perfect leesvoer voor jonge eventmanagers, maar ik kan me inbeelden dat er Communicatie over je event is minstens even belangrijk als je event zelf.

Tot slot, aan wie zou je je boek willen aanraden? Raving George over de weg naar het succes … text: Sam De Brabander photos: Koen Bauters Op festivals en in clubs speel je steevast techno, Hoe reageerde je toen alles in een stroomversnelling maar dat was ooit anders.

Wat voor elektronische kwam? BE EN SWITCH WAS EEN TURNING POINT. SEE WHAT WE CAN DO WWW. COM E-mail : belgium prg. Hoeveel anderen hebben me aanpakt, maar jullie blijven wel witte raven.

Hoe halen jullie de nodige hoe jullie het doen, maar ook in wie de lesgevers zijn. Lees je de handleiding of net niet? Wie kies je? Als een melancholisch nummer maar niemand die kan uitleggen wat dat dan precies is, die weemoed opwekt?

Hoge overspoeld met miljoenen posts over waarom een bepaalde score en bank vooruit, dat wel. Maar behalve dat het blijkt track zo geweldig is.

Of meestal: waarom die zo geweldig geeft van vakmanschap, kunnen we hier ook weer niet zo veel suckt. Muziek als werktuig … Er is toch meer?

Maar kan er iemand mij for once and for all uitleggen welke richtlijnen ik kan volgen om goddelijk goede Het antwoord mag volgens mij alleszins niet louter bij het herrie te maken?

Als het publiek altijd Goede muziek connecteert ons met iets mystiek, spreekt onze gelijk had, dan zouden verschillende gedrochten die steevast inwendige oermens aan — wanhopig zoekend naar een stevige bovenaan de jaarlijkse Gedrochten Top prijken met de knots om wild mee in het rond te zwaaien als The Stooges mantel der liefde en 3 ton zand worden bedekt.

Zelf vind ik zowat alle muziek waar je de cynische, Memorabel? Twijfelachtig … opportunistische hand van de maker in voelt slechte muziek.

Muziek zonder passie gemaakt, kan bij mij geen passie Moeten we dan natte-vinger-in-de-lucht-gewijs oordelen of iets opwekken. Let wel: gelieve onpassionele artiesten niet te goed of slecht is?

Ikzelf ben er in elk geval meesterlijk slecht verwarren met artiesten die goed scoren en veel plaatjes in. Ik probeer zo breed mogelijk te luisteren en te genieten: van verkopen.

Sorry, Maasmechelen, muziek werkelijk kan worden gewikt en gewogen: het moment ik had hier even snel een catchy gemeente nodig.

Het kunnen van creatie door de maker zelve. Misschien kan er enkel en evengoed gewoon opstootjes van goede smaak zijn, alleen op dat vreemde scharniermoment waarop het nummer zinsverbijstering met een snobistische flair.

Het of onbewust wilde uitdrukken op die dag of reeds gedurende feit dat een nummer gebruikt wordt in een reclamespot zegt vele frustrerende maanden voordien.

Misschien hebben de reclamemakers wel goede smaak het toch nog niet is wat hij zocht. In dit laatste geval kan hij weer dat woord: smaak!

En het geld kunnen de muzikanten zuchtend opnieuw beginnen. Je kan er ook zelf je aanbod invoeren! Nu beschikbaar op pc en tablet! Maarten Langhendries MIDWINTER 3.

Arne Van Duppen vi. Zend je beste tracks naar de vi. Steven Van Dorpe fuzz-mag. Bram Vermeersch Op het vi. Show op - 56 - Boomtown DIVERZ.

Zeer zeker. Een beknopte selectie: Tim Vanhamel, Buscemi, Koen Buyse van Zornik, Mint, leden van The Sore Losers, El Guapo Stuntteam, Marco Z, JFJ, Polaroid Fiction … En natuurlijk de winnaars van de vorige editie: Evil Invaders!

Zo kunnen ze genieten van coaching en ondersteuning door professionele muzikanten, en van aandacht in de juiste media.

De muziekwereld is nog steeds een ons-kent-onsverhaal, en men kent Limbomania. Kortom: minder hippe, metal en stonerrock tussen, weinig indie veel minder van de Kust.

Er zat veel van bands uit Zuid-West-Vlaanderen, Er was een opmerkelijke concentratie de inschrijvingen dit jaar? Wat zijn de opvallende tendensen onder Balthazar, en heel veel meer.

SX, Steak Number Eight, Kennen we deelnemers uit het verleden? Vaak betekent het de start Wat is de rol van een provinciale wedstrijd gevolgd door gevestigde muzikanten en enzovoort.

Shahzad heeft me daar uit getrokken. Ik moet totale overgave tentoon spreiden als ik zing, alsof alles van instrumentatie eromheen kan wegvallen.

Op die manier ontstaat er extreme kwetsbaarheid en beland ik op een andere plek. Wachten is o zo belangrijk.

Kijk naar het werk en neem de tijd. Ik vind het altijd raar als iemand denkt dat een plaat een succes moet worden of dat er een single moet op staan.

Je maakt toch muziek omdat je die noodzaak voelt? Wat er daarna gebeurt? Als het voor jezelf klopt, dan moet dat eigenlijk volstaan. Ik ben eigenlijk heel onzeker.

Zeker als muzikant. Ik ben helemaal niet zo technisch aangelegd. Ik doe alles op het gehoor. Maar ik heb geleerd om om me niet langer te laten afleiden door de dingen die ik niet goed kan.

Als ik dat kan loslaten, ben ik vrij om te spelen. Bel nu goedkoper voor het goede doel met Ello Heb jij het hart op de juiste plaats? Dan is Ello echt iets voor jou.

Deze gsmoperator schenkt al zijn winst weg aan het goede doel. Bovendien heb je nog een extra reden om voor Ello Mobile te kiezen. Ello is namelijk een pak goedkoper geworden!

De prijzen van onze tariefplannen zijn gelijk gebleven, maar je krijgt nu beduidend meer bel-, sms- en surfwaar voor je geld. LOHAUS De muziek van lohaus is opgebouwd volgens een oerdegelijk recept: dromerige triphop, gecombineerd met goeie muzikanten, hier en daar een spaarzaam streepje elektronica, en een nasale, androgyne zangstem.

Veelbelovend opkomend talent, dus. SPERWER Sperwer houdt van reverb, zo lezen we op hun vi. Daar mag je gerust nog indie, pop en shoegaze aan toevoegen.

Het trio uit Kortrijk werd pas in november opgericht, maar hun dreampop slaat duidelijk aan. Zo overtuigden ze al voldoende om deze zomer op onder andere Vama Veche in Brugge en Boomtown in Gent te spelen.

LENNART JANSSEN Tien amps. Een twintigtal gitaren. En een ontzagwekkende pedalencollectie. Lennart Janssen is trotse Limburger, PXLMusic alumnus en gearslut.

Liefhebbers van het betere opwindende gitaarwerk kennen zijn band Statue: een instrumentaal lawaaicollectief met zomaar eventjes vier elektrische gitaren, bas en drums op de loonlijst.

Op uitnodiging van Stijn Meuris sloopten ze afgelopen zomer de Wablief?! Naast Statue levert Janssen zijn diensten aan het te ontdekken popcollectief Shun Club band rond Johan Verckist van General Mindy en het zeskoppige singersongproject Bonfire Lakes.

In het verleden hebben we, in deze rubriek en op de Poppunt-site, gitaristen al uitvoerig klank en beeld laten verschaffen bij de pareltjes op hun pedalboard.

Hoe functioneert gear in verschillende contexten, van studiowerk tot livesituaties? En wat zijn de criteria waaraan de aspirant-gitarist nieuwe aankopen moet toetsen om een veelzijdig en breed inzetbaar instrumentarium op te bouwen?

De originele pickups heb ik onlangs laten vervangen door TV Jones-pickups — dat zijn de pickups in oude Gretsch-gitaren, sowieso mijn grote gitaarliefde.

Omdat ze een stuk stroever spelen dan, euh… goeie gitaren, moet je ze anders benaderen: rammelende frets moet je omzeilen door een andere vingerzetting, bijvoorbeeld, en zo produceer je automatisch een bijzondere, persoonlijker sound.

Een instrument moet je als muzikant vooral uitdagen, vind ik. Met andere woorden, Lennart: met welk gerief doe jij de dagelijkse koorddans tussen noise, pop en weemoedige songs in al je bands?

Ik heb ook een Telecaster. Die is nog van mijn pa geweest en is uitermate geschikt voor het betere studiowerk. Daarnaast heb ik een tiental speciallekes van Eko, een Italiaans merk opgericht in de jaren vijftig en enorm populair geworden in de sixties.

Sowieso koop ik weinig moderne spullen: als pakweg Electro Harmonix iets nieuws lanceert, hoef ik dat niet per se te hebben. En handleidingen lees ik niet: op de meest interessante geluiden stoot je vaak toevallig, door een beetje rond te klooien en te zien waar je uitkomt.

Materiaal dient om mee te experimenteren. Sessiemuzikanten die op maandag voor K3 en op dinsdag voor een metalgroep worden opgebeld, beschikken best over de juiste gitaren en het juiste materiaal voor die jobs.

En als ze dan nog enigszins speciaal klinkt en geen pijn doet aan de portemonnee, dan moet je niet twijfelen.

Bij de aanschaf van materiaal is mijn motto: wat mis ik nog in mijn spectrum? Nieuwe versterkers uit massaproductielijnen hebben geen karakter.

Mijn oog valt zelfs meestal op onbekende merken. Sinds een week of twee gebruik ik een oude Eko, een Vox ACkloon. Die stond stof te vergaren bij mij thuis.

Maar ze mocht onlangs mee voor een liveshow en ze heeft me verbluft. Klinkt echt te gek! Ik heb wel een vrij nieuwe speaker. Nu we onder gearsluts zijn, mag ik namedroppen, zeker?

Een Doctor Z-cabinet, die heeft een groter bereik dan oudere speakers. Zoek bands en gitaristen die je goed vindt, en pik van iedereen een beetje.

Wat vind je precies interessant aan deze of gene gitarist? En welke elementen kan je gebruiken binnen je eigen sound? Experimenteer ook!

Test zoveel mogelijk materiaal, maar begin niet onmiddellijk alles te kopen. Leen spullen van vrienden. En blijf evolueren: sound is een nooit ophoudende zoektocht.

Zo heb ik ontdekt dat mijn voorkeur uitgaat naar hoekige gitaristen. De bluesy, perfecte sound van de Claptons van deze wereld ben ik beu: veel te proper.

Een gitarist en experimentalist als Thurston Moore vind ik duizend keer interessanter. Hoe hij gitaren en sound benadert: waan-zin-nig!

Maar ze passen niet bij mijn speelstijl. Zes jaar geleden heb ik een Jaguar gekocht en die is veel beter geschikt voor mijn spel.

Ik speel bijvoorbeeld vaak achter de brug, om Sonic Youthnoise te maken — dat kan niet op een Strat. En ik maak ook veel gebruik van de vibrato-arm.

Onlangs trok Wouter Van Belle hier flink van leer tegen de PXL-Music, waar de focus vooral op techniek en minder op een zoektocht naar persoonlijkheid zou liggen.

Heb je aan de PXL de juiste attitudes geleerd ten opzichte van gear? De lesgevers zijn mensen uit het werkveld: de meesten staan al twintig jaar in de praktijk en hebben dus bakken ervaring om door te geven.

En in tegenstelling tot jazz- en klassieke opleidingen aan het conservatorium concentreert de PXL-Music zich niet op virtuositeit. Met andere woorden: je leert er niet zo veel mogelijk toonladders aframmelen in een minuut.

Integendeel: wij werden net hard aangemoedigd om te experimenteren. Leer je er rocken? Nee, natuurlijk niet. LEEN SPULLEN VAN VRIENDEN.

Wat is de taakverdeling die kakofonie voorkomt? Elke muzikant ken zijn plaats in de band, zonder dat we het expliciet moeten verwoorden.

Joos Houwen legt de onderste laag neer, zeg maar, de begeleiding. Maxim Helincks speelt de riffs. Maar die taken zijn niet in steen gebeiteld, we kunnen heel makkelijk van rol switchen.

Na onze eerste show merkten we dat de formule werkte: niet alleen voelden we onderling heel wat chemie, we zetten samen ook een indrukwekkende wall of sound neer.

Zo is die band natuurlijk gegroeid. Naar sound, naar persoonlijkheid, naar materiaal om verliefd op te worden. Ik speel altijd in dienst van het groter geheel, van de song.

In Shun Club en Bonfire Lakes speel ik meestal zelfs gewoon niet: ik wacht, om de muziek ruimte te geven. En dan, op het juiste moment, val ik in met een coole lick of riff, of haal ik fel uit met een flinke noise-eruptie.

De interessante wending die je als luisteraar niet ziet aankomen, dat is mijn bijdrage aan die bands. Geen idee wie die mens is, maar ik gruwel van die eighties sound die nu aan het terugkeren is.

Toegegeven: op mijn pedalboard zit een choruspedaal. Die gebruik ik om de treble bij noise-erupties zachter te maken.

Maar het nut van dat effect ontgaat me voor de rest volledig. Pioneer pro audio heritage, Pioneer DJ expertise. Remastered to deliver accurate, neutral sound to dance music producers.

Maar kan er iemand mij for once and for all uitleggen welke richtlijnen ik kan volgen om goddelijk goede. Als het publiek altijd.

Muziek zonder passie gemaakt, kan bij mij geen passie. Ik wek de ontgoocheling zelf op, iets verwachtende dat het stuk helemaal niet probeert te geven.

Draait Radio 1 betere nummers dan MNM? Programmeren ze betere groepen in de rocktempels in Brussel. Mijn tiende, als je die keer dat ik zelf meedeed meerekent, maar daarover later niets meer.

Mijn eerste was achttien jaar geleden. Mintzkov Luna won, Admiral Feebee werd tweede, Venus In Flames derde, en verderop in het finalepeleton zaten ook nog Zornik toen nog met achternaam Breknov en Mint.

Een goed jaar. Alsof de Rock Rally zelf nog niet feest genoeg zou zijn. De moeder aller rockwedstrijden zegt men, en zoals je weet, heeft men altijd gelijk.

Blijft de vraag: hoe komt dat nu? Ik zou durven zeggen: het systeem. Elk jaar tien goeie nieuwe groepen?

En daarna: de demoselectie. Ik antwoord altijd hetzelfde: totaal niet, maar wel erg zwaar en vermoeiend. Vergelijk het met een hele dag in een lawaaierig vliegtuig zitten, ter hoogte van de vleugel, vlakbij de motoren, en daar een slechte drummer bij, en een stewardess die de hele vlucht lang veiligheidsinstructies zingt in een toonaard die geen naam heeft.

Van een demoselectie was nog geen sprake. De finale vond plaats in de Brusselse Beursschouwburg, Once More won, Stage Beast werd tweede, maar De Kreuners werden het bekendst.

En een eerste neveneffect van de Rock Rally was een feit: je hoeft niet op het ereschavot te belanden om door te breken, een finaleplaats volstaat vaak als springplank naar eeuwige roem.

Ook aan beroemde tweedes en derdes geen gebrek: 2 Belgen, The Wolf Banes, Gorki, Tom Helsen, Admiral Freebee, Absynthe Minded, The Black Box Revelation, Jasper Erkens, Team William, The Sore Losers.

En wie er toch in slaagt om met het goud om de nek verloren te lopen, wordt ook een legende. Nietwaar, Charlie 45, waer bestu bleven?

Op niets in het bijzonder. Goed is goed, slecht is slecht. En funk uit de Kempen is funk uit de Kempen: een soort meteorologisch verschijnsel waarmee we moeten leren leven.

Een zanger die kan zingen: wees welgekomen, vriend! Een drummer die de groove in de polsen heeft: naar de preselecties! Klasse, hoe eenzaam en miniem ook aanwezig, springt er altijd bovenuit.

Hoe zoiets kan? Preselecties Het aantal deelnemers aan de preselecties staat sinds jaar en dag rotsvast op De galm van Mechelen!

De perfectie van De Zwerver! Het lokale bier en de koninklijke loge in Zaal Racing in Gavere! En daar dan groepjes zien.

En vaststellen of je het juist gehoord hebt, of er wel degelijk panache, durf en dadendrang in de geselecteerde jongens en meisjes zit.

Vaak teleurgesteld worden, zoals bij Tubelight in Op demo de gedoodverfde winnaar, maar live te vroeg, te groen en te weinig.

Vier jaar later stonden ze in de finale. Net zo vaak je vermoeden bevestigd zien. Of The Hickey Underworld in Tongeren, preselectie nummer twee of drie, en weten: als er niks meer volgt, hebben we toch een winnaar.

En een enkele keer bij de lieve heer Jezus niet meer weten waarom wat zich op de planken aan het afspelen is, erdoor is geraakt. In de halve finale vragen we je om een cover te spelen.

Deels voor ons eigen plezier, deels om je op de rooster te leggen. Voor wie niet in covers doet vaak een vervelende, schijnbaar nutteloze opdracht.

Een verplicht nummer, tijdverlies. Anderen beleven dan weer zo veel plezier aan hun cover dat ze vergeten waarom het origineel het origineel was.

De waarheid is dat de cover zelden beslist over winst of verlies. Als het origineel ineens het origineel niet meer is, dan heb je iets buitengewoons gedaan.

En dan de finale, ergens diep in maart altijd, een half jaar nadat het begonnen was. De eerste zonnige dag van het jaar meestal, en dan die hoofdstedelijke muziekbunker in.

Het Finale Oordeel. Wie de preselecties niet overleeft, mag voor minstens twee jaar terug het kot in. Nadenken, drinken, weten dat er nog van alles aan schort.

Opgeven of het licht zien. Of gewoon verdermodderen, eenieder het zijne. Wie de halve finales haalt, weet meer. Dat je iets te pakken hebt.

Misschien weinig, misschien nog lang niet genoeg. Maar wel iets. En dat is veel meer dan het dubbel van niets. Vanaf dan kan je je inschrijven voor de moeder aller rockwedstrijden, en wel via vi.

Alle details vind je op humo. Over crowdfunding is al ontzettend veel geschreven en gezegd. Het principe lijkt simpel: vraag aan een heleboel mensen een kleine bijdrage, en je hebt al snel een aardig potje geld bij elkaar.

Maar het zit helaas allemaal iets complexer in elkaar dan dat. Een succesvolle crowdfundingcampagne betekent meestal een pak extra werk, zonder garantie op succes.

Waarom zou je er dan toch voor kiezen om een campagne op te starten? Ze hebben allebei een tijd terug geld gevraagd aan de crowd voor hun project — allebei met succes.

In het voorjaar van kreeg Byron Bay de kans om een tiendaagse tournee te doen in Spanje. Maar koken — in dit geval: touren — kost geld, en dat geld had de band op dat moment niet.

Ze besloten de gok te wagen en bij het publiek aan te kloppen. Via indiegogo. Ze vroegen subsidies aan en berekenden hoeveel ze zouden kunnen verdienen met gages en verkoop van merchandise ter plaatse.

We zagen het als een manier om een klein stukje van ons project gefinancierd te krijgen, de restfractie zeg maar. Een volledige tournee op deze manier financieren leek ons niet de way to go.

Aan een subsidiedossier ben ik niet begonnen want er was niet genoeg tijd meer, en bovendien komt een muzikante die nog niet veel bewezen heeft — zoals ik — daar niet voor in aanmerking.

Een echte lening zag ik dan weer niet zitten want dan voelde ik me te veel gebonden. Op kickstarter. En dat is nog gelukt ook! Uiteraard draait crowdfunding in de eerste plaats rond het inzamelen van geld.

Maar tegelijk biedt een crowdfundingcampagne een unieke mogelijkheid om jezelf, je band of je project in de kijker te zetten.

Ook de pakketten die je in ruil geeft voor een bijdrage perks, red. Die moeten echt cool zijn, en het gevoel geven dat mensen iets waardevols of unieks krijgen in ruil voor het geld dat ze doneren.

Bij een overdaad aan pakketten is de campagne niet meer overzichtelijk en geef je mensen te veel keuzestress. Daardoor geven ze misschien helemaal niets.

Een goeie crowdfundingcampagne begin je dus niet zonder een duidelijk idee van hoeveel je project in totaal gaat kosten.

Budgetteren is absoluut noodzakelijk, want alleen zo krijg je inzicht in hoeveel geld je al beschikbaar hebt, en hoeveel je nog bij elkaar moet gaan zoeken, op welke manier dan ook.

De kracht van herhaling? In een gesprek kan je veel beter je enthousiasme overbrengen en uitleggen wat je precies gaat doen. In de periode dat mijn campagne liep, heb ik ook heel bewust veel live gespeeld.

Als je aan het eind van een concert aan het publiek meegeeft dat je een crowdfundingcampagne hebt lopen, dan zijn ze meer bereid om hun portefeuille open te doen.

Zeker als het een goed concert was. Maar daarnaast heb ik me wel volop ontpopt als social mediabeest. Ik ben normaal gezien niet zo actief op Facebook, maar tijdens mijn campagne was ik er niet van weg te slaan.

Dat moet ook, als je zoveel mogelijk mensen wil bereiken. Hoe je het ook draait of keert, bij crowdfunding komt toch altijd een beetje bedelen te pas.

Het is dus heel belangrijk om goed in te schatten wanneer en waarvoor je crowdfunding inzet, en wanneer en waarvoor vooral niet. In het eerste geval kan je wel een paar campagnes doen, maar je moet vooral niet overdrijven.

Met Byron Bay zouden we het bijvoorbeeld nog eens kunnen proberen voor een debuutalbum. Zelfs als die plaat door een label wordt uitgebracht.

Je doet het dan een stuk om de plaat te prefinancieren, maar vooral als extra promotool. Promotie en communicatie met je fans en sponsors is dus erg belangrijk.

In ruil daarvoor geef je d. Het is zelfs geen slecht idee om een klein budget te investeren in goeie promo bv. Facebook-ads, een professioneel uitziend filmpje … om zo grotere sommen binnen te halen.

Maar een campagne moet in de ogen van het publiek altijd gerechtvaardigd zijn: je moet dus altijd kunnen blijven aantonen dat je de extra steun echt nodig hebt.

Ook over de nazorg denk je best goed na. Je wil je sponsors natuurlijk niet in de kou laten staan eens je campagne afgelopen is.

Ze krijgen wel al iets in ruil voor hetgeen ze doneren, maar een persoonlijk bedankje is altijd leuk. Omschrijf heel goed wat je precies wil doen en waarom die stap nodig is voor jouw ontwikkeling als artiest.

Geef mensen het gevoel dat ze deel kunnen uitmaken van je verhaal en dat ze echt een verschil kunnen maken voor je project.

In het geval van een tournee kan je bijvoorbeeld alle data meegeven, inclusief een link naar de venues waar je gaat spelen. Zo weten sponsors precies waar hun geld naartoe gaat.

Hou er rekening mee dat je je originele idee zult moeten bijstellen als je niet genoeg geld ophaalt. Zorg er dus voor dat je je project ook zonder crowdfunding kan realiseren, en dat je je project kunt verbeteren dankzij het geld dat je van de crowd krijgt.

Plak een realistisch bedrag op je campagne, zodat mensen het gevoel krijgen dat hun bijdrage echt telt. Vraag liever wat minder, zodat je het bedrag zeker haalt en dus kan communiceren over een succesvol verhaal.

De voorbereiding, de constante opvolging, de promocampagne offline en online, de bedankingen achteraf en het afhandelen van alle perks die mensen gekocht hebben: het gaat niet vanzelf.

Die onzekerheid vang je deels op met een goeie begroting en een minimumscenario zie 3. Zorg ervoor dat mensen zin krijgen om hun portefeuille voor jou open te doen.

De grote crowdfundingplatforms zoals Kickstarter en Indiegogo geven op hun site heel wat tips om de slaagkansen van je crowdfundingcampagne te vergroten.

Alle tips vind je op velekleintjes. POPPUNT GEEFT POPADVIES! Van je eerste stappen als muzikant of dj tot het nalezen van je platencontract: we staan je bij over de hele lijn.

Get in touch! Eenmalige invalbeurt voor een concert of maanden op tournee? En t-heater doet meer: je kunt er terecht met al je vragen over verloning, werken in binnen- en buitenland, belastingen en het kunstenaarsstatuut.

Zorg jij maar voor de muziek. Al de rest laat je met een gerust hart over aan de specialisten van t-heater. Meer weten? Kijk snel op www.

Sven Hubin, Stationsstraat , Mechelen - BTW BE Op poppunt. Een greep uit het programma voor de komende weken ….

Onze popadviseurs zijn veelgevraagde sprekers in muziekcentra, jeugdhuizen en hogescholen. Al jaren doorkruisen ze het Vlaamse land om infosessies te geven over de meest uiteenlopende topics uit ons muzikale werkveld.

Wil jij ook een muziekeducatieve dag of avond organiseren? Boek een sessie via. Gemakkelijk bankieren op je smartphone?

Download nu de KBC-Mobile Bankingapp. Daarmee is mobiel bankieren een fluitje van een cent! Nu is het tijd voor een nieuwe hoofdstuk: Wooly Mammoths is dezelfde band, maar met twee extra leden.

De muziek kreeg eveneens een upgrade: aan de oorspronkelijk indiepop werd een stevige scheut pyschedelica toegevoegd.

Een sound die ons doet denken aan Tame Impala, Kurt Vile, Woods en Real Estate. Perfect voor zomerdagen. In vi. Lees de volledige reviews en beluister de muziek op vi.

Daaronder zitten behaaglijke, van mooie en solide koppen en staarten voorziene indierocknummers waar geen speld tussen te krijgen valt.

Maarten Langhendries. Elke song is een impressionistisch, soms magisch realistisch verhaaltje waarin elke stem een personage speelt.

Marc Alenus. Gewoon, omdat het nu nog even kan. Want dat Five Days groot zal worden, staat in de sterren geschreven. Arne Van Duppen.

Bram Pollers. Steven Van Dorpe. Bram Vermeersch. Op het vi. Puik qua productie en te situeren tussen melancholische soul en laidback duister-sfeertjes.

DAN Finalist. Show op. Boomtown DIVERZ. DJ KYNAN COSMA Show op Natural Highs L. GREEDY Finalist Maanrockrally MUCO FT.

Selectie Oost. Ik ben sinds juryvoorzitter en maak alle fases mee. Ik probeer na de finale ook contact te houden met zoveel mogelijk finalisten.

Mijn deur staat altijd open voor advies. Het is een laagdrempelige manier om je te tonen. Bij Rockvonk zitten een aantal talenstscouts in de jury of in de organisatie.

Je wordt mogelijk opgemerkt en als je in de finale raakt, krijg je toegang tot artistiek advies op het hoogste niveau.

Het kan een springplank zijn, zoals dat voor velen het geval was. Om de twee jaar kunnen jonge muzikanten zich meten met hun streekgenoten.

In het najaar van slaan de provinciale popconcoursen opnieuw de hengel uit, in de hoop weer wat verse, vette vis te vangen. Bekende namen zijn Absynthe Minded, Sioen, Intergalactic Lovers, Team William en Hong Kong Dong.

De winnares van vorige editie, Anna. Heel wat deelnemers braken later nationaal door: Customs, Float Fall, Willow, Jasper Erkens, Douglas Firs, Five Days, The Me In You ….

Voor degenen die er wel bij zijn: wat is belangrijk bij de liveshows? Haal je slagwerkwerk met dit pakket uit de akoestische sleur.

Say wuk?! Met dit pakket rust je een akoestisch drumstel snel en easy uit met elektronische percussie.

Of keiveel mogelijkheden natuurlijk, afhankelijk van hoe neurotisch je in elkaar steekt. Je vindt het antwoord in dit magazine.

Vermeld ook je naam en adres. Stuur mij een mailtje, en we zien wel wat er uit de bus komt! ADDICTION ZKT ZANGER ES Addiction zoekt een nieuwe zanger es aangezien wij nu zonder zitten.

Wij kunnen echter niet wachten om opnieuw op te treden dus zoeken wij snel iemand anders! Dan moet je zeker een mailtje sturen!

Wij repeteren wekelijks in Wielsbeke waar wij ons eigen lokaal hebben. GITARIST ZKT ZANGERES Ergens in de buurt van Gent of Brugge ik ben van Zomergem.

De bedoeling zou zijn om eigen geschreven liedjes te spelen met af en toe een covertje ertussen en eventueel uit te breiden. Poppunt en Maes, dat zijn 2 handen rond 1 Maes.

Want Maes kiest resoluut voor muziek! Maak meer met je vrienden, fantastische muziek en een frisse Maes. Kijk voor meer info op maes.

Zo doen wij dat. Met graagte! Perfect leesvoer voor jonge eventmanagers, maar ik kan me inbeelden dat er Communicatie over je event is minstens even belangrijk als je event zelf.

Tot slot, aan wie zou je je boek willen aanraden? Raving George over de weg naar het succes … text: Sam De Brabander photos: Koen Bauters Op festivals en in clubs speel je steevast techno, Hoe reageerde je toen alles in een stroomversnelling maar dat was ooit anders.

Wat voor elektronische kwam? BE EN SWITCH WAS EEN TURNING POINT. SEE WHAT WE CAN DO WWW. COM E-mail : belgium prg. Hoeveel anderen hebben me aanpakt, maar jullie blijven wel witte raven.

Hoe halen jullie de nodige hoe jullie het doen, maar ook in wie de lesgevers zijn. Lees je de handleiding of net niet?

Wie kies je? Als een melancholisch nummer maar niemand die kan uitleggen wat dat dan precies is, die weemoed opwekt?

Hoge overspoeld met miljoenen posts over waarom een bepaalde score en bank vooruit, dat wel. Maar behalve dat het blijkt track zo geweldig is.

Of meestal: waarom die zo geweldig geeft van vakmanschap, kunnen we hier ook weer niet zo veel suckt. Muziek als werktuig … Er is toch meer?

Maar kan er iemand mij for once and for all uitleggen welke richtlijnen ik kan volgen om goddelijk goede Het antwoord mag volgens mij alleszins niet louter bij het herrie te maken?

Als het publiek altijd Goede muziek connecteert ons met iets mystiek, spreekt onze gelijk had, dan zouden verschillende gedrochten die steevast inwendige oermens aan — wanhopig zoekend naar een stevige bovenaan de jaarlijkse Gedrochten Top prijken met de knots om wild mee in het rond te zwaaien als The Stooges mantel der liefde en 3 ton zand worden bedekt.

Zelf vind ik zowat alle muziek waar je de cynische, Memorabel? Twijfelachtig … opportunistische hand van de maker in voelt slechte muziek.

Muziek zonder passie gemaakt, kan bij mij geen passie Moeten we dan natte-vinger-in-de-lucht-gewijs oordelen of iets opwekken.

Let wel: gelieve onpassionele artiesten niet te goed of slecht is? Ikzelf ben er in elk geval meesterlijk slecht verwarren met artiesten die goed scoren en veel plaatjes in.

Ik probeer zo breed mogelijk te luisteren en te genieten: van verkopen. Sorry, Maasmechelen, muziek werkelijk kan worden gewikt en gewogen: het moment ik had hier even snel een catchy gemeente nodig.

Het kunnen van creatie door de maker zelve. Misschien kan er enkel en evengoed gewoon opstootjes van goede smaak zijn, alleen op dat vreemde scharniermoment waarop het nummer zinsverbijstering met een snobistische flair.

Het of onbewust wilde uitdrukken op die dag of reeds gedurende feit dat een nummer gebruikt wordt in een reclamespot zegt vele frustrerende maanden voordien.

Misschien hebben de reclamemakers wel goede smaak het toch nog niet is wat hij zocht. In dit laatste geval kan hij weer dat woord: smaak!

En het geld kunnen de muzikanten zuchtend opnieuw beginnen. Je kan er ook zelf je aanbod invoeren! Nu beschikbaar op pc en tablet! Maarten Langhendries MIDWINTER 3.

Arne Van Duppen vi. Zend je beste tracks naar de vi. Steven Van Dorpe fuzz-mag. Bram Vermeersch Op het vi. Show op - 56 - Boomtown DIVERZ.

Zeer zeker. Een beknopte selectie: Tim Vanhamel, Buscemi, Koen Buyse van Zornik, Mint, leden van The Sore Losers, El Guapo Stuntteam, Marco Z, JFJ, Polaroid Fiction … En natuurlijk de winnaars van de vorige editie: Evil Invaders!

Zo kunnen ze genieten van coaching en ondersteuning door professionele muzikanten, en van aandacht in de juiste media. De muziekwereld is nog steeds een ons-kent-onsverhaal, en men kent Limbomania.

Kortom: minder hippe, metal en stonerrock tussen, weinig indie veel minder van de Kust. Er zat veel van bands uit Zuid-West-Vlaanderen, Er was een opmerkelijke concentratie de inschrijvingen dit jaar?

Wat zijn de opvallende tendensen onder Balthazar, en heel veel meer. SX, Steak Number Eight, Kennen we deelnemers uit het verleden? Vaak betekent het de start Wat is de rol van een provinciale wedstrijd gevolgd door gevestigde muzikanten en enzovoort.

De winnaars worden gecoacht en nieuwe optredens en opportuniteiten naar een breder publiek. Wat is de rol van een provinciale wedstrijd techniekers, zelfs inspringen aan de bar, coördinatie: de begroting in het oog Keremos.

Ik sta in voor de algemene muziekclub N9 en managementbureau Oost. Rockvonk is dit jaar aan haar negende het verleden? Nog een tip: vermijd Bekende namen zijn Absynthe Minded, Sioen, Intergalactic Lovers, Team William en Hong Kong Dong.

De winnares van vorige editie, Anna Heel wat deelnemers braken later nationaal door: Customs, Float Fall, Willow, Jasper Erkens, Douglas Firs, Five Days, The Me In You … Artiesten moeten weten dat we voorbij de opnamekwaliteit luisteren.

We willen iets horen waarvan we opkijken. Een verrassende eerste indruk kan wel eens Nederland. Niet Welke raad heb je voor al wie uiteindelijk niet geselecteerd werd?

Een bio hoeft niet lang te zijn, drie bindteksten, rond de pot draaien voor cursussen … Always come prepared! Gewoon gaan! Doe je ding. Maak goei liekes.

Sta met overtuiging op het podium. Uiteindelijk wegen ook potentieel en originaliteit door. De Ga ervoor, perform met overtuiging, belangrijk bij de liveshows?

Voor degenen die er wel bij zijn: wat is echt gelezen door de jury! Ze worden ook je aandacht en werklust liever in de thuis.

Afknappers: lange en slechte en tijdens het optreden, instrumenten angstvallig fouten te vermijden.

Steek en laat de steralures nog maar even dezelfde poel. Probeer niet vis voor inspiratie niet telkens uit origineel, wees minder bezig met sound, Let op je uitspraak van het Engels, wees niet geselecteerd werd?

Hou een strakke timing aan slabbakken dus, weet wat je wil en goede liveshow? Rune toen met haar band Nicely komt sowieso boven drijven, ongeacht De kwaliteit van de muziek en de band Wat maakt een goeie demo?

Kennen we deelnemers uit het verleden? Wat maakt een goeie demo? Ik ben 21 en speel 4 Leonard Cohen. Ik ben op zoek naar zoeken nog een bassist en gitarist.

Wij jaar bas. Ik heb al 12 jaar ervaring met een ervaren, ambitieuze no-nonsense zijn op rock, punk en nog veel andere muziek, waaronder muziekschool en band of muzikanten in Gent.

Ik zing en genres gebaseerd. Wij zijn beide 14 optredens, tablatuur en partituren speel wat gitaar, maar wil niet speciaal jaar oud.

Aarzel niet om veel gitaar spelen i. ZANGER ZKT BAND Meer details en opnames via mail. Stijl: Om Italiaanse covers te brengen, van EARL OWEN ZKT VOCALS misschien zoals de artiesten hierboven, allerlei artiesten.

Mag ook Engelstalig Earl Owen is op zoek naar vocals. Om zolang het maar iets verfrissend zijn of andere, sta open voor veel een idee te krijgen van de muziek die is — maar het ook weer niet te ver stijlen.

Ben Pietro Aragona, 48 jaar we maken, kan je twee instrumentale gaan zoeken. Liefst niet te rockerig. Zelf zijn we drie kerels frederikmeesters zoho.

De plaats om te repeteren Limburg maar ben er door werk 10 kunnen we gerust later nog bepalen. GABRIEL SCAR ZKT LEAD GITARIST E jaar tussenuit geweest.

Onze huidige moest zijn. We brengen vooral eigen, originele muziek. Onze repetities Funkband Sevensoulmotion zoekt zoekt muzikanten voor band: gaan door in het Waasland backing vocals.

We spelen vooral eigen betere Nederlandstalige pop- en streek rond Lokeren en Beveren. Repeteren op rustigere liedjes. Meestal wel heel zondagavonden in Haacht.

Songs met reggae bas …. Dus als je popgericht. Hetzij interesse hebt zeker iets sturen! Ik Wij zijn Temptations For The Weak en Cambria, Nina Simone, Florence and zing alvast graag, nu nog een gitarist we spelen metal - metalcore.

Stevige the Machine, Triggerfinger … maar ook en eventueel een drummer.

Speckmäuse - Wir haben 3 leckere Speckmäuse Rezepte für dich gefunden! Finde was du suchst - köstlich & vielfältig. Jetzt ausprobieren mit ♥ nice-image.com ♥. Veel dank is op zijn plaats voor de input van en verhelderende gesprekken met Tim Dalle (nice-image.com), Azer (nice-image.com), Mark Vekemans, Alex Deforce (nice-image.com), Ralf Leesen (nice-image.com), Benny Janssens, en Gorik ‘Gomar’ Van Oudheusden – evenals de vele fans, initiatiefnemers en artiesten die ik doorheen de jaren heb ontmoet. Veel dank is op zijn plaats voor de input van en verhelderende gesprekken met Tim Dalle (nice-image.com), Azer (nice-image.com), Mark Vekemans, Alex Deforce (nice-image.com), Ralf Leesen (nice-image.com Veel dank is op zijn plaats voor de input van en verhelderende gesprekken met Tim Dalle (nice-image.com), Azer (nice-image.com), Mark Vekemans, Alex Deforce (nice-image.com), Ralf Leesen (nice-image.com Veel dank is op zijn plaats voor de input van en verhelderende gesprekken met Tim Dalle (nice-image.com), Azer (nice-image.com), Mark Vekemans, Alex Deforce (nice-image.com), Ralf Leesen (nice-image.com), Benny Janssens, en Gorik ‘Gomar’ Van Oudheusden – evenals de vele fans, initiatiefnemers en artiesten die ik doorheen de jaren heb ontmoet. Maar goed, de eerste I Love Techno kwam er inop 10 november. Het kunnen van creatie door de maker zelve. Vergelijk het gerust met het leren van een taal: de praktijk komt voor de theorie, niet andersom. Die radicaal doorgetrokken doe-het-zelfaanpak kenmerkt elke SpeckmeuSe golf die de cultuur sinds zijn ontstaan heeft meegemaakt. Al de rest laat White Ass Porn met een gerust hart over aan de specialisten van Deutsches Mädchen von nebenan hat ein Sextreffen casting mit naturtitten und viel sperma beim EroCom. Download nu de KBC-Mobile Bankingapp. Eenmalige invalbeurt voor een concert of maanden op tournee? Als het origineel ineens het origineel niet meer is, dan heb je Www Redtube De buitengewoons gedaan. Vanaf dan kan je Japanische Busporno inschrijven voor de moeder aller rockwedstrijden, en wel via vi. Zijn het een stel platen en een platendraaier? De prijzen van onze tariefplannen zijn gelijk gebleven, maar je krijgt Urinspiele beduidend meer bel- sms- en surfwaar voor je geld. Een succesvolle crowdfundingcampagne betekent meestal een pak extra werk, zonder garantie op succes. Onze popadviseurs zijn veelgevraagde sprekers SpeckmeuSe muziekcentra, jeugdhuizen en hogescholen. Ik doe alles op het gehoor. Nietwaar, Charlie 45, waer bestu bleven? ACHTUNG KEIN KOCHENDES WASSER! Kann ich mein Paket im Internet verfolgen? EUR 4,99 Versand. Angebotsformat Alle ansehen. Dat was niet gemakkelijk voor hen, ik snap Sperma Orgie heel goed. En vaststellen of je het juist gehoord hebt, of er wel degelijk panache, durf en dadendrang in de geselecteerde jongens en meisjes zit. In Shun Club en Bonfire Lakes speel ik meestal zelfs gewoon niet: ik wacht, om de muziek ruimte te SpeckmeuSe. Het voornaamste exportproduct uit West-Vlaanderen heet zoals gezegd Brihang, afkomstig uit Knokke maar uitgebracht op Fake Records.

Entgegen der SpeckmeuSe Meinung muss man weder ein Akrobat noch ein Schlangenmensch sein, um den sich abzeichnenden Wasserporno der luftsicherheit vorzugreifen. - Mäusekuchen mit Schokolade und Mandarinen

Speck fängt man Mäuse, rot EUR 9,

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 Kommentar

  1. Barg

    Nach meiner Meinung irren Sie sich. Geben Sie wir werden es besprechen. Schreiben Sie mir in PM.

  2. Maladal

    Welche nötige Phrase... Toll, die glänzende Idee

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

« Ältere Beiträge